Onderzoek december 2020: beste stad om in te beleggen

Gepubliceerd op 7 december 2020

Waar moet je zijn wanneer je vastgoed wilt aankopen voor de verhuur? Maastricht, Vlaardingen en Spijkenisse vormen samen de top-3 best renderende steden. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse huizenmarkt door Assets.nl. In 2019 veroverde Vlaardingen nog de eerste plaats, maar dit jaar is deze stad overtroffen. Spijkenisse is een nieuwkomer in de top-3 en Rotterdam is verder weggezakt van plaats 11 naar 24.

Nu de overdrachtsbelasting voor vastgoedbeleggers per 1 januari wordt verhoogd van 2% naar 8%, zullen er volgens initiatiefnemer Erik de Voogd in deze maand ondanks de Corona nog veel beleggingspanden worden aangekocht. Aangezien vastgoed op lange termijn altijd een goede belegging is gebleken, verwachten we bij Assets.nl dat 2021 wat rustiger zal starten, maar rond het tweede kwartaal de markt van vastgoedbeleggingen weer aan zal trekken. Vastgoedbeleggers met voldoende kennis van de markt zien altijd wel ergens een kans.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 134.000 woningen die te huur of te koop werden aangeboden in de periode 2019 en 2020. Met als bijhorend criteria een bewoonbaar oppervlakte tussen de 50 en 100m2.

Assets.nl (voorheen: Vastgoedtool.com) biedt gratis tools voor vastgoedbeleggers aan. Afgelopen zes jaar verzamelde Assets.nl online de data van meer dan 800.000 woningen. Door de unieke algoritmes en big data, geeft de tool antwoorden op vragen als: ‘Wat is de beste vastgoedbelegging?’ en ‘Voor hoeveel kan ik deze verhuren?’

De complete lijst met 79 plaatsen is hier gratis te zien:

 

Lijst

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.