Wat is de waarde in verhuurde staat?

De waarde van verhuurd vastgoed waarvan geldverstrekkers slechts een deel van de waarde willen financieren (Loan to value – LTV). Lees meer

Bereken de waarde in verhuurde staat
WVS

Wat is ‘waarde in verhuurde staat’ ?

De waarde van vastgoed is belangrijk bij de aankoop, maar ook voor de financiering. Geldverstrekkers willen het overgrote deel van de waarde aan hypotheek verstrekken, maar ze houden vaak een maximum aan van 60% tot 80% van de waarde (LTV: Loan to Value). De waarde die de geldverstrekker daarbij hanteert wordt de waarde in verhuurde staat  genoemd.

Waarom is de waarde in verhuurde staat lager dan de ‘normale’ waarde?

De marktwaarde in verhuurde staat is lager doordat het verhuurde vastgoed alleen verkocht kan worden inclusief het lopende huurcontract. Een nieuwe koper kan nu niet zelf in het pand gaan wonen, of het aan iemand anders verhuren. Ondanks deze lagere waardering kun je verhuurd vastgoed nog gewoon financieren.

De geldverstrekker schakelt een taxateur in voor het schatten van de waarde in verhuurde staat. Dankzij onze kennis en verzamelde data kunnen wij een betrouwbare schatting geven van de waarde in verhuurde staat en daardoor kom jij niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer je (een deel van) je vastgoedbelegging financieren wilt.

Ons online platform geeft je een nauwkeurige schatting van de waarde in verhuurde staat voor het pand dat jij op het oog hebt of wilt financieren.

De kracht van Assets.nl

Kennis helpt vastgoed investeerders bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment. Wij bieden beginnende en ervaren vastgoedbeleggers de data, tools en het inzicht op één platform. Je ziet direct het rendement, mogelijke huurinkomsten, de waarde in verhuurde staat en nog veel meer. Onze experts staan voor je klaar voor alle andere vragen en helpen je verder wanneer je een vastgoedfinanciering wenst. Een online platform ondersteunt door echte experts: dat is de kracht van Assets.nl!

Maak gratis gebruik van ons platform

Hoe werkt het?

 1. 1

  Maak jouw gratis account aan

  Je kunt bij Assets.nl gratis een account aanmaken en profiteren van de kennisdeling in het platform. Het biedt je niet alleen gemak, maar ook inzichten waarmee je jouw rendement kunt verhogen.

 2. 2

  Maak gebruik van ons platform

  Na het aanmaken van een account kun je gebruikmaken van de tools die jou inzicht in vastgoedfinancieringen bieden, vertellen hoeveel rendement op vastgoedbeleggingen je kunt maken, hoeveel huur je kunt vragen en de waarde van jouw vastgoedbeleggingen in verhuurde staat. 

 3. 3

  Bereken zelf de waarde in verhuurde staat

  Je kunt de berekening zelf binnen een paar minuten maken. Wetende wat de waarde is, kun je beter onderbouwd een financiering aanvragen en het geeft inzicht in de waardering van jouw vastgoed.

 4. 4

  Handleiding Mijn Assets

  Om je wegwijs te maken, hebben we een handleiding opgesteld. Zo kun je Mijn Assets optimaal gebruiken en belangrijke en begrijpelijke inzichten krijgen.

Assets.nl: hét vastgoedplatform

Met een Mijn Assets account krijg je meer dan alleen toegang tot het berekenen van de waarde in verhuurde staat. Onze tools en platform helpt je jouw portefeuille te professionaliseren en nieuwe kansen te vinden. Een Mijn Assets account is gratis.

Maak een account aan

Veilig en betrouwbaar

Wij steken veel energie in het beveiligen van onze website en de informatie die je ons toevertrouwt. Het bewaken van jouw privacy vinden wij belangrijk en vertrouwelijke informatie is bij ons in goede handen. Wij delen geen informatie en gegevens over jou of over jouw investeringen met anderen. Alleen met jouw toestemming delen wij informatie met derden.

De data ligt opgeslagen in een beveiligd datacentrum van Microsoft. Uiteraard voldoen wij aan de normen van de AVG en we staan onder toezicht van het AFM.

Meer info
pand

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.