Handleiding Mijn Assets

Gepubliceerd op 25 mei 2021

Welkom bij Mijn Assets! Dit gratis platform is onderdeel van Assets.nl. Onze geavanceerde software maakt het mogelijk om vóór het aankopen van een vastgoedbelegging vergelijkingen en analyses te maken. Hierdoor zorgen we voor transparantie en laten we het belang van bepaalde data – die invloed hebben op beslissingen – zien. Daarnaast heb je alle informatie over jouw portefeuille altijd paraat en up to date.   

 

Mijn Assets

Om je wegwijs te maken, hebben we deze handleiding opgesteld. Zo kun je Mijn Assets optimaal gebruiken en belangrijke en begrijpelijke inzichten krijgen. In deze handleiding geven we je antwoord op de volgende vragen:  

 • Wat is Mijn Assets? – Een introductie van Mijn Assets en wat je ermee kan doen. 
 • Waarom is Mijn Assets gratis? – Het verdienmodel van Assets.nl. 
 • Jouw account – Een overzicht van jouw gegevens in Mijn Assets. 

Wat is Mijn Assets? 

Mijn Assets biedt (on)ervaren vastgoedbeleggers een manier om overzicht en inzicht te creëren in hun vastgoedportefeuille. Zo is het mogelijk om per object alle relevante data bij te houden. Op basis van deze data worden er ook financieringsmogelijkheden getoond. Daarnaast vind je in Mijn Assets vier tools om nóg meer inzicht te krijgen, zodat je altijd de juiste beslissing kunt nemen. Mijn Assets kun je dus zien als een centrale plek waar alle informatie over jouw (toekomstige) vastgoedbelegging(en) staat.  

Waarom is Mijn Assets gratis? 

Onze visie is het bieden van data-gedreven advies en het persoonlijk begeleiden tijdens het financieringstraject. Wij willen je helpen om jouw persoonlijke doelen en ambities in het vastgoed te realiseren. Dat doen we door transparant te zijn. Wij hebben de kennis en die delen we maar al te graag met jou. Op die manier kunnen we zorgen dat jij precies weet waar je aan toe bent.  

Naast het delen van gratis data en kennis, richten wij ons op het in orde maken van de vastgoedfinanciering van het aangekochte object. Pas wanneer wij succesvol een vastgoedfinanciering hebben bemiddeld, worden er kosten in rekening gebracht. Dat is het verdienmodel van Assets.nl. 

Jouw account 

Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je gemakkelijk en snel inloggen via assets.nl.  

Innovatieve vastgoedtools 

Wanneer je in jouw omgeving terecht bent gekomen, kun je inzicht krijgen in nieuwe kansen door gebruik te maken van onze innovatieve vastgoedtools. Ontdek het volgende: 

 • Bereken de waarde in verhuurde staat 
 • Bepaal een gemiddelde markthuur en puntenhuur  
 • Bereken je rendement 
 • Vergelijk je financiering 

Je krijgt een berekening op basis van de pandgegevens van het kadaster, de WOZ-waarde en het energielabel.  

Panden 

Hier kun je jouw huidige vastgoedportefeuille bekijken en nieuwe panden toevoegen. Wil je een nieuw pand toevoegen? Dan kun je het adres handmatig invoeren of importeren vanuit Funda. Vervolgens vul je de vragen in. Daarna is het pand aangemaakt en krijg je een overzicht over dat desbetreffende pand. Dat overzicht kan je ook voor andere panden – die je hebt ingevoerd – openen door op het adres te klikken als je op de knop ‘Panden’ hebt geklikt. Je ziet dan ook andere tabjes die jouw diverse informatie verschaffen.   

Tip: vul je een pand in dat al in jouw bezit is? Pak dan de informatie over je huidige lening bij de hand, zodat je sneller en makkelijker de gevraagde gegevens kan invullen.  

Lopende financieringen 

Hier kun je jouw lopende financieringen toevoegen, wijzigen en verwijderen. Zo kun je jouw financiële situatie in één oogopslag zien. Heb je een pand in jouw bezit toegevoegd, maar nog niet de financiering ingevuld? Dan kan je dat hier gemakkelijk doen. Ook als je een pand hebt ingevuld en daarna hebt aangekocht, kun je die gegevens later concretiseren.  

Tip: je kan ons ook jouw financieringen laten toevoegen door op de tweede knop te drukken. We vragen daarna om een aantal documenten en wij zorgen dat de gegevens juist in het systeem komen te staan.  

Huurcontracten 

Hier kun je jouw huurcontracten beheren, zodat je jouw huurinkomsten in één overzicht hebt.  Je dient handmatig het huurcontract in te vullen. Je kiest het pand waar het om gaat – die je eerder hebt ingevuld – en volgt de stappen. Het correct invullen van de huurcontracten speelt ook een belangrijke rol in het aanvragen van een financiering. 

Ontwikkeling  

Dit is een interessante pagina waar je allerlei data en informatie kunt inzien: 

 • Je kan de filters aanpassen om andere berekeningen te krijgen  
 • Overzicht van je panden met basisgegevens 
 • Je rendement 
 • Je kan vastgoedfinancieringen laten vergelijken van meer dan tien verschillende aanbieders 
 • Ontwikkelingen die voor de lange termijn gelden voor diverse onderdelen van jouw investering  
 • Financiële inzichten 

Laat je vastgoed groeien  

Assets.nl zorgt dat de juiste gegevens en data bekend zijn en ondersteunt (on)ervaren investeerders in het vinden van de passende financiering, zodat het voor hen makkelijker en overzichtelijker wordt gemaakt om hun vastgoedportefeuille te laten groeien. Naast het delen van gratis data, richt Assets.nl zich op het in orde maken van de vastgoedfinanciering van het aangekochte object en verzekert dat de klant de beste financiering uit zijn of haar vastgoedinvestering(en) haalt. 

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.