Hogere huurwaarde? Ontdek het met de Assets puntentelling kamerverhuur tool

Rekentool huurwaarde en woningwaarde berekenen
                   

Voor vastgoedbeleggers die zich richten op de verhuur van onzelfstandige woonruimte hebben wij een rekentool ontwikkeld. Met deze tool kunt u eenvoudig berekenen hoeveel huur u kunt vragen voor een kamer volgens de nieuwe Wet betaalbare huur.

De rekenmethode voor kamerverhuur is met de invoering van deze wet aanzienlijk veranderd, waardoor in veel gevallen een hogere huurprijs mogelijk is. Bent u benieuwd wat dit betekent voor uw pand?

Krijg toegang tot de tool voor slechts € 49,99
_A3A8415
                   

Wat is de Wet betaalbare huur?

De onlangs ingevoerde Wet Betaalbare Huur is gericht op het beperken van huurstijgingen in de vrije sector en het betaalbaar houden van huurprijzen voor woningen. Hierdoor valt een aanzienlijk deel van de vrije sector woningen nu onder de streng gereguleerde middenhuur, wat ingrijpende gevolgen heeft voor woningbeleggers.

Met de nieuwe regelgeving wordt een specifieke puntentelling gehanteerd voor onzelfstandige woningen, ook wel bekend als kamerverhuur punten of WWSO-punten. Het is belangrijk te weten wanneer deze puntenhuur gebruikt moet worden en hoe deze werkt.

Belangrijkste kenmerken van de wet betaalbare huur

 1. 1

  Maximale Huurprijsstijging:

  Verhuurders mogen de huurprijs in de vrije sector slechts met een vastgesteld percentage per jaar verhogen. Dit betekent dat u rekening moet houden met beperkte inkomensstijgingen uit huurverhogingen.

 2. 2

  Duidelijke Huurprijsopbouw:

  U bent verplicht om transparantie te bieden in de huurprijsopbouw. Huurders hebben recht op een duidelijke berekening van hoe hun huurprijs is samengesteld.

 3. 3

  Afdwingbaarheid door Derden:

  Niet alleen huurders kunnen handhaving van de wet eisen. Ook derden, zoals huurdersverenigingen en toezichthouders, kunnen actie ondernemen als de wet wordt overtreden.

 4. 4

  Strenge Sancties:

  De wet voorziet in aanzienlijke boetes als blijkt dat u in de sociale sector of middenhuur te veel huur vraagt. Het is essentieel om uw huurprijzen nauwkeurig te herzien om te voldoen aan de nieuwe regelgeving.

verhuurde-woning-of-pand-verkopen-6679b956e247d

De kracht van Assets.nl

In de vastgoedwereld is kennis de sleutel tot succesvolle investeringen. Bij ons vinden zowel startende als ervaren vastgoedinvesteerders alle benodigde data, tools en inzichten op één centraal platform. Je krijgt meteen inzicht in rendement, mogelijke huurinkomsten, de waarde in verhuurde staat, en nog veel meer. Daarnaast staan onze deskundigen klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij vastgoedfinanciering. Een online platform met de kracht van menselijke expertise: dat is waar Assets.nl voor staat!

De rekentool aanschaffen

Nieuwe Puntentelling voor Onzelfstandige Woningen

 1. financiering

  Wat wordt gezien als onzelfstandige woning?

  Onzelfstandige woningen zijn woonruimtes die geen eigen toegang, keuken en sanitaire voorzieningen hebben, zoals kamers in een groter gebouw. Huurders delen vaak voorzieningen met anderen, waardoor deze woningen meestal voordeliger en flexibeler zijn.

 2. calculator

  Wanneer gebruikt u de Onzelfstandige Puntenhuur?

  De puntenhuur moet worden gebruikt wanneer u kamers of andere onzelfstandige woonruimtes verhuurt. Dit systeem bepaalt de maximale huurprijs op basis van verschillende factoren zoals oppervlakte, voorzieningen en locatie.

 3. geld

  Gelijk aan Kamerverhuur Punten en WWSO Punten:

  De onzelfstandige puntenhuur is hetzelfde als de kamer verhuurpunten en WWSO-punten. Deze termen worden door elkaar gebruikt, maar verwijzen allemaal naar hetzelfde puntensysteem dat de maximale huurprijs van onzelfstandige woningen bepaalt.

Assets.nl: hét vastgoed platform

Met een Mijn Assets account krijg je meer dan alleen toegang tot het vergelijken van financieringen. Ons platform helpt je jouw portefeuille te professionaliseren en nieuwe kansen te vinden. Een Mijn Assets account is gratis.

Maak gratis gebruik van ons platform

Voorbeeldberekening puntensysteem duurzaam kamerverhuurpand 

De onderstaande afbeelding toont een voorbeeldberekening van een kamerverhuurpand. De nieuwe puntentelling sluit een stuk beter aan op de marktsituatie dan de vorige puntentelling, die dateert uit het verouderde stelsel 1979.

Kenmerken van de woning: gelegen in een studentenstad in de Randstad, WOZ-waarde EUR 350.000, verhuurd als vier kamers, energielabel C, gedeelde badkamer, sanitair en woonkamer, gedeelde tuin.

Voorbeeldberekening puntentelling kamerverhuur oude vs nieuwe systeem

Oppervlakte M² WWSO 2024 WWSO 2021
Kamer 1 24 € 611,23 € 389,27
Kamer 2 13 € 499,55 € 250,74
Kamer 3 10,6 € 470,75 € 213,39
Kamer 4 12 € 489,91 € 237,60
Totaal  € 2.071,44 € 1.091,00

 

Ook toegang krijgen tot onze waardevolle woningwaardering tool voor slechts €49,99 incl. BTW?

aCeGCF8QuPP4CdEfF4Y3WHrUri4.jpg
                   

Aanpassing wet betaalbare huur – reken exact uit wat dit voor u betekent.

Assets biedt u een eenvoudig invulbare rekentool, waarmee u eenvoudig de nieuwe onzelfstandige punten kunt uitrekenen. Dit hulpmiddel helpt u om snel en nauwkeurig te bepalen wat de maximale huurprijs mag zijn volgens de nieuwe wetgeving.

Heeft u vragen over de nieuwe puntentelling voor onzelfstandige woningen of wilt u weten hoe Assets.nl u kan ondersteunen bij deze veranderingen? Neem dan contact met ons op via info@assets.nl | 070-8330044  of vul het onderstaande formulier in.

Auteursrecht: Op het Excel-bestand rust ons auteursrecht. U heeft toestemming om deze binnen uw eigen onderneming te gebruiken. U mag de notitie niet doorverkopen of aan anderen toesturen. Wij waarderen het uiteraard als u ons bestand aanbeveelt bij anderen; geïnteresseerden mogen het bestand via onze website kopen.

Toegang tot rekentool krijgen

Wat is de kracht van Assets.nl?

Kennis helpt vastgoed investeerders bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment. Wij bieden beginnende en ervaren vastgoedbeleggers de data, tools en het inzicht op één platform. Je ziet direct het rendement, mogelijke huurinkomsten, de waarde in verhuurde staat en nog veel meer. Onze experts staan voor je klaar voor alle andere vragen en helpen je verder wanneer je een vastgoedfinanciering wenst. Een online platform ondersteunt door echte experts: dat is de kracht van Assets.nl!

Meer over het bedrijf
pand

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.