Assets.nl geeft inzicht in de effecten van jouw vastgoedportefeuille!

Voor meer dan 70 ervaren vastgoedbeleggers maakten we al een Impactanalyse, waarin we de effecten van de gewijzigde Box III belasting, Middenhuur en herfinancieringstarieven in kaart hebben gebracht. Als we die analyses over elkaar heen leggen, liegen de cijfers er niet om. De vrije cashflow vermindert na invoering van het overgangsregime Box 3 met gemiddeld 35%. In combinatie met de plannen rond de Middenhuur en de inmiddels gestegen rente, loopt dit effect op tot maar liefst 90%!

Vraag een impactanalyse aan

Impactanalyse op maat

Wat gaat er voor jou als vastgoedbelegger veranderen op het gebied van belastingheffing en puntenhuur? De impact kan reusachtig zijn, maar hangt af van de samenstelling van je portefeuille, de financiering en de waardering in het woning waarde systeem.
In onderstaande grafiek zie je een voorbeeld van de impact van zowel Box 3, de plannen rond Middenhuur en de rentestijging, voor een vastgoedbelegger met 30 panden.

 

impactanalyse-fig1-vastgoedbelegging-box3-middenhuur

Wij bieden als specialist in dit vakgebied een impactanalyse op maat. In deze analyse zoomen we in op de volgende elementen:

Box 3

Actualisering van leegwaarderatio en de tijdelijke invoering forfaitaire berekening over de vermogensmix van spaargelden, schulden en overige bezittingen. Zowel per object als op portefeuilleniveau wordt veranderde belastingdruk inzichtelijk gemaakt.

Middenhuur

Toepassing van het woningwaarderingsstel op woningen in de Middenhuur. Inzicht wordt gegeven in welke woningen kunnen terugvallen naar de Middenhuur en welke (door middel van renovatie en verduurzaming) nog terug te krijgen zijn naar de vrije sector.

Rentestijging

Met de recent sterk gestegen rente is het goed mogelijk dat je bij herfinanciering of verlenging van de financiering voor hogere kosten komt te staan.
De impactanalyse geeft inzicht welke panden, na invoering van de (voorgenomen) aanpassingen in wet- en regelgeving, nog steeds interessante beleggingen zijn. Per object krijg je namelijk inzicht in de veranderde belastingdruk en de impact van de gewijzigde financieringstarieven en de mogelijke impact van de Middenhuur.

 

impactanalyse-fig2-vastgoedbelegging-rapport

Aan de hand van de analyse kunnen we gezamenlijk bekijken welke maatregelen per pand genomen kunnen worden, zodat de cash flow weer een beter beeld laat zien.

 

impactanalyse-fig3-vastgoedbelegging-stapelanalyse-cashflow

 

De analyse wordt persoonlijk opgesteld en heeft enkel betrekking op jouw vastgoed.

De kosten voor de impactanalyse in combinatie met het gesprek ter toelichting zijn afhankelijk van de omvang van jouw portefeuille. Indien je wenst dat we de impactanalyse op maat gaan opstellen, kun je dat eenvoudig aanvragen via het formulier onderaan deze pagina.

Wij zullen telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen en gaan dan direct voor jou aan de slag.

We maken daartoe onder andere een uitstapje naar het Kadaster om de beschikbare data zo compleet mogelijk te maken. In het geval we extra gegevens nodig hebben om het rapport te kunnen opstellen, laten we dat weten.

Vanzelfsprekend willen we deze uitgebreide en persoonlijke analyse graag persoonlijk toelichten. We nodigen je daartoe van harte uit bij ons op kantoor.

Schermafbeelding 2022-11-14 om 17.08.31

Veilig en betrouwbaar

Wij steken veel energie in het beveiligen van onze website en de informatie die je ons toevertrouwt. Het bewaken van jouw privacy vinden wij belangrijk en vertrouwelijke informatie is bij ons in goede handen. Wij delen geen informatie en gegevens over jou of over jouw investeringen met anderen. Alleen met jouw toestemming delen wij informatie met derden.

De data ligt opgeslagen in een beveiligd datacentrum van Microsoft. Uiteraard voldoen wij aan de normen van de AVG en we staan onder toezicht van het AFM.

Meer info
pand

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.