Box 3 Analyserapport

Het Box 3-rapport is een essentieel hulpmiddel voor het berekenen van het belastingverschil tussen het oude regime en het overgangsregime dat momenteel van kracht is. Het rapport biedt inzicht in de opbouw van het belastingbedrag en bepaalt tevens de leegwaarderatio en de fiscale waarde per pand. Voor een nog nauwkeurigere belastingberekening kunnen waardes voor spaargeld, overige bezittingen en schulden worden toegevoegd.

Wanneer er overigens een vermoeden bestaat dat de waarde in verhuurde staat van een pand meer dan 10% afwijkt van de berekende waarde in het Box 3-rapport (namelijk de WOZ-waarde vermenigvuldigd met de leegwaarderatio), kan het raadzaam zijn om een taxatie van het pand te laten uitvoeren.

Indien de getaxeerde waarde in verhuurde staat daadwerkelijk ten minste 10% lager is dan de waarde die in het rapport is berekend, kan het lagere getaxeerde bedrag worden gebruikt bij het bepalen van de totale waarde van uw bezittingen voor de berekening van het belastingbedrag.

Alle genoemde berekeningen zijn opgenomen in het rapport.

Ontdek nu hoe het Box 3-rapport jou kan helpen bij het verkrijgen van nauwkeurige belastinginformatie.

Box 3 analyserapport aanvragen

Ontdek ook onze andere rapporten

 1. graph

  Middenhuur

  Vanaf 2024 zal een deel van de vrijesector veranderen in de middenhuur, wat kan leiden tot een daling huurinkomsten. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op deze veranderingen en proactieve stappen te nemen om mogelijke huurdalingen te voorkomen.

  lees meer

 2. graph

  Herfinanciering

  De rente die je als belegger betaalt, heeft een grote invloed op jouw financiële situatie. Wanneer de rentevaste periode van een lening afloopt, kunnen de financieringslasten aanzienlijk veranderen.  In dit rapport laten we zien welk bedrag je maximaal kunt lenen en wat het effect van een rentewijziging is op jouw cashflow.

  lees meer

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.