De waardevolle samenwerking tussen Assets.nl en Mogelijk Vastgoedfinanciering

Gepubliceerd op 19 april 2023

Rafael Faubel (Assets.nl) en Marc van den Berg (Mogelijk Vastgoedfinanciering) kennen elkaar uit het werkveld. Tijdens een meeting op kantoor van Assets.nl hoorde Rafael van Mark dat Mogelijk als een van de weinigen ook een Zakelijke Hypotheken Fonds heeft waarmee hij onder andere commercieel vastgoed financiert. Rafael benaderde hem naar aanleiding van een uitdagende financieringsbehoefte die hij gedetailleerd bespreekt in de podcast bij BNR. Mogelijk Vastgoedfinanciering bleek de meest concurrerende aanbieding. Omdat Mogelijk Vastgoedfinanciering geen bank is, maar de betreffende casus onder de aandacht brengt bij een poule van investeerders, zijn zij in staat vrij ruim te financieren. Zodoende kwam de deal tussen de twee partijen tot stand: een verhuurde sportschool in Spijkenisse.

 

aCeGCF8QuPP4CdEfF4Y3WHrUri4.jpg

Waarom Mogelijk Vastgoedfinanciering een tussenpersoon zoals Assests.nl prefereert
De zogeheten tussenpersoon die tussen de belegger en financierende partij staat, heeft om te beginnen kennis van zaken. Hij of zij is up-to-date van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de financieringsbranche. Er is slechts één aanspreekpunt en bovendien levert Assets.nl een goed gedocumenteerd dossier aan, wat het proces voor een partij zoals Mogelijk Vastgoedfinanciering vergemakkelijkt. ‘Natuurlijk helpt onze slimme software ook bij het opstellen van een zo compleet mogelijke financieringsaanvraag. Dat resulteert onder andere in korte doorlooptijden van soms slechts twee weken,’ aldus Rafael Faubel.

Een geautomatiseerde vastgoedportefeuille
Naast het bemiddelen in vastgoedfinanciering, gebruikt Assets.nl slimme software om zo een geautomatiseerde vastgoedportefeuille te realiseren. De software – genaamd Unite – is als het ware de ‘Independer’ onder de vastgoedfinancieringen. Door data te verzamelen uit koppelingen met overheidsinstanties, het KVK-register en andere digitale loketten, ontstaat een transparant overzicht van je vastgoedfinancieringen – inclusief vergelijkingen. In zo’n geautomatiseerde vastgoedportemonnee vind je onder andere je WOZ-waardes, taxatiewaardes, actieve financieringen, rentepercentages en aflossingen. Zo brengen we in kaart wat je aan het eind van het jaar overhoudt aan cashflow, maar doen we ook lange termijn voorspellingen en spelen we in op ingrijpende ontwikkelingen.

Klanten betalen gemiddeld 8x meer belasting in 2023
Er zijn drie actualiteiten die momenteel veel impact hebben op de cashflow van vastgoedbeleggers. Zo verandert er behoorlijk wat voor de professionele beleggers in box 3 op het gebied van belastingen. Het huidige stelsel wordt rigoureus omgegooid. We berekenden de vastgoedportefeuilles van ruim 70 klanten door. Het resultaat? Gemiddeld betalen zij 8x meer belasting in 2023 ten opzichte van het voorgaande jaar. De korte- en lange termijn gevolgen hiervan bespreken Rafael en Marc in de podcast van BNR. Ook veranderen er regelingen rondom de middenhuur: appartementen lopen het risico om fors terug te vallen in de huurprijs. Tot slot is er het renterisico. Veel beleggers sloten de afgelopen jaren financieringen af met rentes van 2 à 3%, maar naar verwachting stijgt dit naar 5, 6 of zelfs 7%. Wat voor invloed de stijgende rente op je cashflow heeft, brengt Assets.nl helder in kaart met haar slimme software.

Advies voor vastgoedbeleggers
Ben je in het bezit van vastgoed en word je geconfronteerd met deze maatregelen? Bij Assets.nl geven wij je inzicht in de berekeningen op pandniveau. Zo brengen we in kaart welke panden wel of niet goed renderen, met in achtneming van de toekomstige percentages. Krijg je te maken met terugval in huur, dan is het wellicht interessant om een deel van je vastgoedportefeuille te verkopen. Je kunt tevens overwegen om te beleggen in een BV, al komen ook daar weer andere kosten en regelingen bij kijken.

We komen graag met je in contact. Zo kunnen we onder andere inzichten, ontwikkelingen en nieuws met je delen die voor jou van belang zijn. En nóg belangrijker: we geven je graag gratis inzichten. Meld je daarom snel aan voor Mijn Assets.

P.S. We stellen waardevolle en relevante informatie beschikbaar. We willen weten aan wie we dat beschikbaar stellen. Daarom vragen we bepaalde informatie. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. We houden je gegevens voor onszelf, zodat we jou optimaal kunnen helpen. 

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.