Vastgoedfinanciering: 4x de meest gestelde vragen

Gepubliceerd op 2 november 2021

Hoe zit dat eigenlijk met een vastgoedfinanciering voor beleggingen? Er komt zoveel meer om de hoek kijken of een financiering wel of niet mogelijk is. Hierdoor is het antwoord niet in één blog te vertellen. We raden je aan om je goed in de (basis-)principes te verdiepen. Een financieel adviseur legt het je uit én adviseert welke beslissing voor jou en jouw situatie het beste is. Middels onze blogs willen we jou (alvast) op een toegankelijke manier informeren. Zo gaven we je eerder al 5 tips hoe jij kan investeren in vastgoed. In deze blog gaan we in op de vier meest gestelde vragen omtrent een vastgoedfinanciering.  

 

Assets02-08-2021@bykirstenvansanten-61

Vraag 1: “Kan ik ook vastgoed financieren in een BV?” 

Dat is mogelijk. Sterker nog, banken financieren graag vastgoed in een BV. Vaak vragen geldverstrekkers wel om betrokkenheid in privé. Dat betekent bijvoorbeeld dat je gevraagd wordt om doormiddel van een borgstelling privé garant te staan voor een lening aan jouw onderneming. Ook kan het zijn dat je tekent in privé als medeschuldenaar. 

Wordt jouw vastgoed in BV op een gegeven moment echt heel groot en beschouwt de bank de financiële positie van de vastgoed BV als sterk? Dan kan er ook alleen op de BV gefinancierd worden. Heb je een BV met enkele panden? Dan ben je altijd ook privé betrokken.  

Vraag 2: “Kan ik ook een eigen woning financieren bij jullie?” 

Het financieren van een eigen woning of een woning voor een belegging zijn twee totaal verschillende expertises. Zo is in het eerste geval dat de mogelijkheden mede afhangen van jouw inkomen. Wij hebben ons volledig gespecialiseerd in vastgoedfinancieringen met betrekking tot beleggingen. We kunnen dus niet de financiering voor jouw eigen woning regelen.  

Vraag 3: “Kan ik ook geld vrijmaken op een object waar geen financiering op rust?” 

Ja, dat kan. We maken dan liquiditeit vrij bij de bank. Dat geld krijg je vervolgens op je rekening gestort. Let wel: sommige banken stellen er voorwaarden aan. Dit betekent bijvoorbeeld dat je dat geld in vastgoed moet investeren. Andere banken houden die voorwaarden niet aan en kan je met het geld doen wat je wil.  

Vraag 4: “Kan ik een appartement in een nieuwbouwcomplex financieren?” 

Deze vraag is lastiger te beantwoorden. Bij de ene bank kan je namelijk een vastgoedfinanciering krijgen voor een appartement in een nieuwbouwcomplex en de andere bank doet dat weer niet. Dit hangt van de casus af, maar er zijn zeker mogelijkheden. We kijken graag met je mee om hier concreet antwoord op te geven.  

We komen graag in contact met jou. Zo kunnen we onder andere inzichten, ontwikkelingen en nieuws met je delen die voor jou van belang zijn. En nóg belangrijker: we geven je graag gratis inzichten. Meld je daarom snel aan voor Mijn Assets  

P.S. We stellen waardevolle en relevante informatie beschikbaar. We willen weten aan wie we dat beschikbaar stellen. Daarom vragen we bepaalde informatie. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. We houden je gegevens voor onszelf, zodat we jou optimaal kunnen helpen.  

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.