Wat je kan verwachten als je voor ons kiest?

Gepubliceerd op 7 maart 2022

Ga je voor het eerst beleggen in vastgoed? Of heb je al een vastgoedportefeuille en ben je op zoek naar manieren om je rendement te optimaliseren? Wat je vraagstuk omtrent vastgoedfinancieringen ook is: het is belangrijk dat je duidelijk hebt wat je kan verwachten van een vastgoed- en financieringsexpert. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor ons. Als we jouw doelen & ambities niet goed kennen, kunnen we niet zorgen dat jij de juiste beslissing neemt op het juiste moment. Benieuwd wat je kan verwachten als je voor ons kiest? We leggen dit uit aan de hand van vier stappen.

 

_A3A0251

Stap 1: Wie ben je en wat wil je?  

Wij helpen beleggers bij het vinden van een passende vastgoedfinanciering, het opnemen van overwaarde of het opzetten van een nieuwe portefeuillestructuur. Voordat we voor je aan de slag gaan, hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Wie ben je? En welke doelen en ambities wil je met je vastgoedbeleggingen realiseren? Of je nu aan het oriënteren bent of al zeker bent over het aankopen van een beleggingspand: we vinden het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Zo weten we niet alleen wie jij bent en wat jij voor ogen hebt, maar weet jij ook precies wat je van ons kunt verwachten. Dit gesprek voeren we tevens om een plan op te stellen en concreet af te spreken welke vervolgstappen we gaan zetten.  

Het liefst hebben we een fysieke afspraak met je. We staan voor toegankelijkheid, waarbij we een huiskamergevoel willen creëren. Zo kunnen we op een fijne manier met jou rond de tafel zitten om elkaar echt te leren kennen. We hechten namelijk waarde aan het scheppen van een vertrouwensband. Is het niet mogelijk om op ons kantoor in Den Haag of Amsterdam langs te komen of woon je in het buitenland? Dan zorgen we voor een digitaal bakje koffie.  

Handig weetje: voor het gesprek hoef jij je niet voor te bereiden. Wel is handig om alvast een account te maken op Mijn Assets. Je krijgt dan gratis toegang tot geavanceerde data en tools. Op die manier geven we je relevante en begrijpelijke inzichten in je vastgoedportefeuille. Door onze software kunnen wij jouw vastgoedportefeuille direct in beeld brengen. Dat is de rode draad in ons gesprek. Ook kijken we naar je achtergrond, wensen en ambities. Zo hebben we tijdens onze afspraak de eerste stap gezet om je verder te helpen.  

Wat je verder van ons kan verwachten? Dat leggen we je uit aan de hand van onze drie pijlers.  

  1. Data: gratis geavanceerde data en tools voor een begrijpelijk overzicht van je vastgoedportefeuille en meer;
  2. Kennis: o.a. de opvolging van bepaalde activiteiten, inschatting, het geven van een reëel verwachtingspatroon; 
  3. Duidelijkheid: je weet direct welke mogelijkheden er zijn en welke geldverstrekkers voor de vastgoedfinanciering een optie zijn.   

Stap 2 

Tijdens het kennismakingsgesprek, hebben we duidelijk in kaart gebracht wat je plannen zijn en in hoeverre die al concreet zijn. Heb je een beleggingspand gekocht? Dan gaat onze adviseur aan de slag om het plan verder uit te werken. Dit gebeurt middels een aantal scenario’s waarin de voor- en nadelen van optionele geldverstrekkers staan benoemd. Dit leggen we aan je voor. Aan de hand van je wensen gaan we een keuze maken. Uiteraard geven we jou – met je wensen en ambities in ons achterhoofd – advies. Is de keuze gemaakt? Dan gaan we het financieringstraject opstarten.   

Stap 3 

De financieringsaanvraag dienen we bij één partij in. In de tussentijd wordt er een taxatie uitgevoerd en vragen we diverse documentatie bij je op via Mijn Assets.nl. Door onze ervaring bij diverse banken, weten we precies wat we van je nodig hebben. Daardoor zijn bepaalde documenten al automatisch geïmporteerd door onze software. Hierdoor kunnen we snel schakelen en handelen als het gaat om procesvoortgang. En dat is belangrijk in deze oververhitte woningmarkt.  

Stap 4 

In deze stap doen we al het werk voor je en houden we je op de hoogte omtrent de voortgang. Alle stukken zijn ingediend, dus we wachten op een akkoord van de geldverstrekker. Het is belangrijk dat we over alle documentatie beschikken. Een bank gaat namelijk niet aan de slag zonder alles te hebben. We moeten dus echt alles ontvangen om akkoord te krijgen op de vastgoedfinanciering. Houd er rekening mee dat de taxatie vaak de meeste tijd in beslag neemt. Het is daarom raadzaam om direct een taxateur te bellen voor een afspraak en af te stemmen wanneer je het rapport krijgt. Van start tot finish zijn we gemiddeld drie weken bezig.  

Nog een handig weetje: bij meerdere geldverstrekkers zijn wij preferred supplier. Dit betekent dat we door onze eerdere prestaties het vertrouwen hebben gewonnen en daardoor voorrang krijgen bij aanvragen. Door onze kennis, ervaring en netwerk ligt het slagingspercentage ver boven het gemiddelde, namelijk 97%.  

Extra: 

Wij zijn een advies- en bemiddelingskantoor, dit houdt in dat wij geen toegang hebben tot de nationale registers zoals een BKR. Hierdoor vertrouwen wij erop dat de klant ons ons alle ins en outs vertelt, mochten er zaken later aan het licht komen kan dit ervoor zorgen dat een financiering niet door kan gaan. 

We komen graag in contact met jou. Zo kunnen we onder andere inzichten, ontwikkelingen en nieuws met je delen die voor jou van belang zijn. En nóg belangrijker: we geven je graag gratis inzichten. Meld je daarom snel aan voor Mijn Assets  

P.S. We stellen waardevolle en relevante informatie beschikbaar. We willen weten aan wie we dat beschikbaar stellen. Daarom vragen we bepaalde informatie. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. We houden je gegevens voor onszelf, zodat we jou optimaal kunnen helpen.  

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.