Hoe kies ik de juiste bank voor mijn vastgoedfinanciering?

Gepubliceerd op 20 maart 2023

Hoe kies ik de juiste bank voor mijn vastgoedfinanciering? 

Als je een beleggingspand hebt gekocht, is het zaak om de juiste bank voor jouw vastgoedfinanciering te kiezen. Op de markt zijn er meerdere partijen waarmee je in zee kan gaan. Echter is het kiezen van de juiste partij vaak een groot vraagteken. Het is daarom belangrijk om een bank te kiezen die aansluit op jouw situatie en wensen. In deze blog geven we je drie tips om te zorgen dat je een keuze maakt die je vastgoed laat groeien.  

 

_A3A8942

Tip 1: Inventariseer welke banken er zijn
Dit klinkt als een hoop werk. Dat is het niet, want we hebben het een stuk gemakkelijker voor je gemaakt. Hiervoor hebben wij namelijk Mijn Assets ontwikkeld. Dit is een gratis tool waar je enerzijds je vastgoedportefeuille kan toevoegen, zodat je op een makkelijke en overzichtelijke manier je beleggingspanden kan bijhouden. Anderzijds krijg je belangrijke en begrijpelijke inzichten doordat wij uitgebreide data met je delen. Zo kan je zien welke banken interessant zijn voor een (her)financiering van je vastgoed. Je ziet dan snel wat je kan financieren tegen welke rente en voorwaarden. Aan de ene kant is Mijn Assets dus het beheer van jouw vastgoedportefeuille en aan de andere kant kunnen nieuwe vastgoedinvesteringen worden ingeschat.  

In onze tool hebben we drie uiterste geselecteerd: 

  • Hoogste vrije cashflow; 
  • Laagste rente; 
  • Hoogste lening.  

Aan de hand van die drie criteria kan je filteren en kan je precies zien welke banken goede opties zijn. We raden je aan om je uiteindelijke keuze af te stemmen met je financieel adviseur. Daar kunnen wij bij helpen, zodat je de juiste beslissing op het juiste moment neemt om jouw persoonlijke doelen en ambities in het vastgoed te realiseren. 

Tip 2: Staar je niet blind op een rentevast periode 
Een potentiële bank voor je vastgoedfinanciering hanteert een bepaalde rentevast periode. Vaak wordt er gevraagd hoe lang de rente vastgezet moet worden. Daar is geen kant en klaar antwoord op te geven. Dat hangt namelijk af van wat jij wil. Wil je korte duur? Wat is jouw verwachting? En natuurlijk is de huidige rentestand een belangrijke factor. Samen met jou maken we een inventarisatie, zodat wij jou kunnen adviseren welke rentevast periode voor jou het beste is.  

Tip 3: Vergeet het huurcontract niet 
Voor de verhuur is een huurcontract nodig. Dit geldt niet alleen voor het juridische deel tussen jou en de huurder. Ook de bank wil een huurcontract zien. Een geldverstrekker ziet het liefst een langdurige verhuurovereenkomst. Daarmee wordt een duur van twaalf maanden bedoeld. Is de periode korter? Dan gaat het waarschijnlijk de short stay kant op. In dat geval verandert de situatie en vallen een aantal geldverstrekkers af, omdat niet elke bank zo’n vastgoedfinanciering accepteert.  

Extra tip: bekijk niet alleen wat de juiste vastgoedfinanciering voor je aankoop is, maar bekijk ook eens of je vastgoedportefeuille bij de juiste financier(s) is ondergebracht.

We komen graag in contact met jou. Zo kunnen we onder andere inzichten, ontwikkelingen en nieuws met je delen die voor jou van belang zijn. En nóg belangrijker: we geven je graag gratis inzichten. Meld je daarom snel aan voor Mijn Assets. 

P.S. We stellen waardevolle en relevante informatie beschikbaar. We willen weten aan wie we dat beschikbaar stellen. Daarom vragen we bepaalde informatie. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. We houden je gegevens voor onszelf, zodat we jou optimaal kunnen helpen.  

Gerelateerde artikelen

Vastgoedtool is nu Mijn Assets

Vastgoedtool is nu onderdeel van Mijn Assets. Het nieuwe platform voor vastgoedbeleggers. Gemaakt door de experts van Assets.

Maak gratis gebruik Mijn Assets
Aanmelden ...of lees meer over Assets.